Over ons

Pop- en Theaterkoor SisterAct is opgericht in oktober 2010. 

Het koor is vernoemd naar de film (en inmiddels ook musical) SisterAct. Het motto van de film, en het koor, is dat je met enthousiasme, lef en en dosis inzet alles kunt bereiken wat je wilt.

SisterAct is bedoeld voor mensen die in een ensemble bezig willen zijn met zang en theater. De nadruk ligt op meestemmige zang. Het repertoire bestaat uit musical- en pop nummers met een theatraal randje. Een aantal keer per jaar zullen er optredens van het koor zijn.

Tijdens de repetities wordt er, naast het zingen van de partijen, ook gewerkt aan zangtechniek, theaterspel en choreografie. Er wordt van de koorleden verwacht dat ze de zangpartijen thuis gedegen instuderen met de aangeleverde MP3’s. De koorleden dienen minimaal 75% van de repetities bij te wonen.

SisterAct staat onder leiding van zang- en theaterdocente Monia de Swart. Het enthousiasme en de gedrevenheid van onze dirigent, en het onderlinge plezier van de Sisters maakt dat elke repetitie van SisterAct een feestje is!

Ons koor bestaat momenteel uit zo’n 15 swingende Sisters. Allemaal heel verschillend, in persoon, stem en koorervaring. Maar 1 ding hebben ze gemeen; hun liefde en passie voor zang. En juist dat maakt SisterAct zo bijzonder!

Wij zijn altijd op zoek naar ‘Sisters’  die ons koor willen komen versterken. Heb je interesse? Kijk dan op de pagina ‘lid worden‘ of kom gewoon een keer langs op woensdagavond tijdens de repetitie.

We repeteren elke woensdagavond van 20.45 tot 22.15 in Theater ‘t Pand in Gorinchem